Menu Luk

Muskel Energi Teknik (MET)

Er en behandlingsteknik, som har til formål at få de bindevævshinder, der omslutter og adskiller musklerne, også kaldet fasciaer, til at genfinde deres naturlige længde og spændingstilstand.

Alle fascia er i kontakt med de omgivende fascia. Det vil sige, at fasciaerne tilsammen danner et net af bindevæv som forbinder hele kroppen. På grund af den indbyrdes forbundenhed sendes der træk og spændinger fra en muskelgruppe til en anden. Derfor er hinderne ofte også spændte når musklerne er det – og omvendt.

Bindevævshinderne indeholder nerver og kar, der blandt andet sørger for at forsyne musklerne med næring. Hvis bindevævshinderne er stramme, bliver passagen til musklerne mere snæver, og kan forstyrre transporten af væske og nerveimpulser til musklerne.

Behandlingen udføres med et blidt og vedvarende stræk af huden, og med den hensigt at strække bindevævet lag på lag. Den generelle effekt ved MFR er, at du opnår en generel afspænding og varmefornemmelse i kroppen, fordi teknikken påvirker til øget endorfinudskillelse, som er kroppens eget lykkehormon. Derved fremmes en tilstand af velvære.

Både under og efter MFR behandlingen, kan du føle, at du kommer i en slags vågen/sovende tilstand, med en nedsat aktivitet i det sympatiske nervesystem, dvs. den del af centralnervesystemet, der instinktivt sætter kroppen i stand til at klare en akut belastning (flygt/kæmp); f.eks. aktiveres det sympatiske nervesystem ved angst, stress og fysiske belastninger.